ΚΕΠΑΨΥ: Θέση ΠΣΨΘ

Με τηv παρούσα ανακοίνωση του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ψυχοθεραπευτών (ΠΣΨΘ) επιθυμεί να πληροφορήσει τα μέλη του, τους συναδέλφους και το κοινό ότι μετά απο έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι το ΚΕΠΑΨΥ δεν πληρεί τα κριτήρια εγγραφής στον ΠΣΨΘ ως Οργανισμός Mέλος «ΝAPTI» (National Accredited Training Institute / δηλαδή Εθνικά Εγκεκριμένο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας).


Ως αποτέλεσμα της άνω διαπίστωσης και με απόφαση του ΠΣΨΘ στις 7 Μαρτίου 2022 το στάτους του ΚΕΠΑΨΥ ως μέλος «ΝΑΡΤΙ» του Συνδέσμου είναι άκυρο. Σημειώνεται  επίσης, πως ο εκπαιδευτικός κύκλος με έναρξη 2021/22 έχει ξεκινήσει από τον ΚΕΠΑΨΥ μετά τη λήξη της πρώτης έγκρισης του ως «ΝΑΡΤΙ»  (01/05/2021) χωρίς να καταχωρηθεί η αίτησή  του προς επαναξιολόγηση και χωρίς να υπάρχει η αναγκαία επαναδιεπίστευση από τον ΠΣΨΘ.


Ο ΠΣΨΘ ευρίσκεται σε συνεχόμενες διαδικασίες για την ανεύρεση τρόπου υποστήριξης των  εκπαιδευομένων  του ΚΕΠΑΨΥ με τις οποιεσδήποτε  ενδεχόμενες  επιπλοκές που θα μπορούσαν συνεπώς να προκύψουν.


Ο ΠΣΨΘ καλεί τους εκπαιδευόμενους και απόφοιτους του ΚΕΠΑΨΥ ή και άλλους συναδέλφους να επικοινωνήσουν με τον «Σύνδεσμο» για οτιδήποτε τους απασχολεί με τα άνω θέματα.